Zuid-Kennemerland

Terugblik Keukenhof, 16 september 2022

Na een lange warme zomer, kwam in september de regen waar we al zo lang op hoopten en stond ook de laatste activiteit van Groei & Bloei in de omgeving gepland, een bezoek aan kasteel Keukenhof in Lisse.
Vanwege de voorspelling dat er veel regen zou vallen hadden we de excursie een week verschoven, maar op de dag zelf ging de wandeling door de kasteeltuin van start onder de paraplu’s. Met een niet zo groot gezelschap hebben we de dahlia’s in de kasteeltuin en het Frederik’s Hof bewonderd, de dahlia’s stonden nog mooi in bloei, met zo’n 150 verschillende varianten en kleuren. Na de koffie in de Hofboerderij, kwam ook nog de tuin erachter aan de beurt. Ook daar stonden de planten in de borders er nog steeds goed bij, mooie combinaties met weer dahlia’s, kruiden en andere planten. De foto’s zeggen veel, met dank aan Huub Bellemakers die de mooie plaatjes heeft gemaakt. 
Voor wie nog wat langer wilde blijven was een bezoek aan het Lisser Art Museum, LAM, een aangename verrassing. Het museum een modern gebouw dat door zijn vorm en gebruik van natuurlijk materiaal deel uit maakt van het kasteelpark Keukenhof. Het LAM is een ‘foodart’ museum, alle kunstwerken in het museum hebben iets te maken met voedsel en consumptie. Hele bijzondere kunstwerken zie je daar en leuk om met elkaar te praten over wat je ziet en hoe je de werken ervaart. Voor wie kasteel Keukenhof en het LAM nog niet kent, een leuk uitstapje waarvoor je niet ver hoeft te reizen. Met het bezoek aan het museum sloten we deze gezellige dag af.

                                Liesbeth van Steijn 

 

redactie: gepubliceerd in december 2022