Zuid-Kennemerland

Van de bestuurstafel

Wat hebben we uitgekeken naar de lente. Steeds maar die kou en regen hoewel de natuur zich daar niets van aantrok. De bluebells en judaspenning die begin mei al weer uitgebloeid zijn, de blauwe regen die nu (begin mei als ik dit schrijf) zo uitbundig bloeit – ik kan er geen peil meer op trekken. In mijn gedachten begon het vroeger pas in mei te bloeien. Maar april had ook nog een nare verrassing: door de nachtvorst in april waren veel tere blaadjes bevroren. Kirengeshoma, rode Persicaria, acer zwart of slap, hortensiaknoppen: allemaal zwart. Tuinieren valt niet altijd mee. 

Inmiddels hebben we al een aantal activiteiten achter de rug en we zijn zeer tevreden over de animo. Soms moeten we zelfs wachtlijsten invoeren.
Het eerste avondtuinbezoek was in mei en het was bijzonder om het Haarlems klokkenspel bij de tuineigenaar in Heemstede te bewonderen, nog afgezien van het interessante verhaal dat de eigenaar over de geschiedenis van zijn huis had te vertellen. Ook de komende maanden hebben we weer van alles op het programma staan zoals u op onze website kunt lezen. 

Wens ik u namens het bestuur zonnige en groeizame maanden.

Inge Retra voorzitter