Zuid-Kennemerland

Boer & Markt

Santpoort
een zomerse streekproeftuin
Zondag 9 juni tussen 10.00 en 18.00 uur 

Midden in het dorp van Santpoort-Noord in een weelderig groene setting, worden producten aangeboden welke lokaal, ambachtelijk en zoveel mogelijk duurzaam geproduceerd worden.

Producten van Korenmolen De Zandhaas, ambachtelijk brood van Bakmeester Borger, lokaal geproduceerd bier en wijnen, duurzaam geproduceerde koffie, Santpoorts weidevlees en zuivel direct van de boer, zomerfruit, honing van de imker, koek en mooie producten van De Wereld van Jansje, thee, oesterzwammen/ oesterzwambitterballen, zelfgemaakt ijs met natuurlijke ingrediënten, lekkere worsten, pure zeep van de zeepzussen, wol en mooie wol-producten van o.a. Knitties zijn voorbeelden van wat je hier kan vinden.

Ook verduurzamen en een groene omgeving vormen een belangrijk onderdeel van de markt waar kwekers bijzondere en (eetbare) planten/struiken aanbieden, waar voorlichting wordt gegeven over (moes)tuinieren en het vergroten van biodiversiteit in je eigen tuin. Hoe en waarmee maak je het verschil..?! 

Voor de kinderen worden er ook leuke dingen gorganiseerd binnen het thema Boer & Natuur door het Pieter Vermeulenmuseum, zelf een draad van wol spinnen op een spinnenwiel, en er worden verhalen verteld in de schapenschuur door Piet Paree. 

Voor meer informatie mail boer.en.marktsantpoort(at)gmail.com 

Locatie:
landgoed Vlugthoven ofwel ‘het landje van Scholz’ 

ingang: hoek Vlugthovenstraat/Middenduinerweg