Zuid-Kennemerland

Haarlemse Lente Markt

Zaterdag 20 april: Haarlemse Lente Markt

Duurzaam denken en doen staat centraal op de Haarlemse Lente Markt 20 april van 10:00- 16:00 in de Haarlemmer Kweektuin.
Ook dit jaar organiseert Natuur- en Milieueducatie een markt met een divers aanbod aan biologische planten, zaden en bollen en ambachtelijke en/of diervriendelijke producten. Naast de verkoop van duurzame producten zijn er dit jaar ook diverse lezingen en workshops te volgen rond tuinieren. In de programmering gaat extra aandacht uit naar de thema’s biodiversiteit en klimaatadaptatie. Wat kan men doen om de biodiversiteit te verbe- teren en uw tuin klimaatadaptief (of ver) te maken? Kortom (W)elke plant telt!

Ook Groei&Bloei Zuid-Kennemerland zal met een kraam vertegenwoordigd zijn op deze markt . Om beginnende tuinierders op weg te helpen hoe je bepaalde plekken in de tuin kunt inrichten, zullen wij in samenwerkig met Nursery the Willows wat voorbeelden laten zien van combinaties met schaduwplanten en zonminnende planten. Wat duurzaamheid betreft wijzen wij op het door Groei&Bloei ontwikkelde 10 puntenplan met speciale aandacht voor turfvrije potgrond, compost en biologische bollen.

Alle activiteiten en het programma van de Lentemarkt staan vermeld op de website van haarlem.nl/nme