Zuid-Kennemerland

Tegelwipactie Bennebroek

Groei & Bloei heeft op 14 oktober meegedaan aan een tegelwipactie van de gemeente Bloemendaal in Bennebroek.  De inwoners hadden huis aan huis bericht gekregen en er was dan ook veel animo voor de hoofdzakelijk inheemse planten die werden uitgedeeld.  Naar gelang het aantal tegels konden mensen planten kiezen met een maximum van 23 per tuin. Agneta Markusse, Anneke Freudenborg en Yvonne Hassing  hielden zich bezig met het uitdelen en advies geven terwijl Carla Ruigrok voorlichting gaf over Groei & Bloei in een aparte kraam. Ook deelde ze tijdschriften en stekjes uit die we zelf hadden gemaakt.  Er was een gezellig marktje bij gemaakt met een koffiebar en draaiorgel en de sfeer was uitstekend. 

 

redactie: gepubliceerd in december 2023. 

Kampioenschap Tegelwippen

Het belang om de verstening in Nederland tegen te gaan, wordt alom steeds meer ingezien. Zelfs het NOS journaal besteedde in november aandacht aan het kampioenschap tegelwippen.
Daarbij werd de Brabantse gemeente Halderberge als prijswinnaar met 129.000 gewipte tegels binnen 1 jaar genoemd. Er deden dit jaar maar liefst 173 gemeenten mee waarvan zelfs een rappende wethouder in Maashorst. Niet alleen Halderberge kreeg een Gouden Schep maar ook de gemeente Arnhem die 460.000 tegels wipte (10%van het totale aantal in Nederland). Minpuntje dat niet gemeld werd dat dit een initiatief is van (Groei&Bloei in eerste instantie) en overgenomen door Stichting Steenbreek. 

 

redactie: gepubliceerd in december 2023.