Zuid-Kennemerland

JUBILEUM TULP *Groei & Bloei 150'

De nieuwe triumphtulp Tulipa 'Groei & Bloei 150' met een zacht oranje, zalmachtige kleur is aangeboden ter gelegenheid van het bijzondere jubileum van Groei & Bloei. Zoals wij in onze Nieuwsbrief van augustus/september in ons verslag over Gardenista al schreven, doopte prinses Beatrix deze jubileumtulp voor Groei&Bloei.
Wij kunnen onze leden nu deze tulp aanbieden voor een prijs van slechts € 9.95 voor 25 bollen. Op de website van Groei&Bloei kost het pakket € 11.25 excl. verzending.
De bollen kunnen worden opgehaald vanaf half oktober bij Kwekerij Nursery the Willows van Hans en Hanky Stolvoort aan de Vlaamseweg 8, Haarlem.
Wilt u dit pakket bestellen maak dan het bedrag over op onze rekening met vermelding Groei&Bloei tulp Iban nummer NL86INGB0000475809 t.n.v. Groei&Bloei Zuid-Kennemerland. Het aanbod gelt zolang de voorraad strekt, dus wees er snel bij.
Bestellingen voor 26 september. 

De bloemblaadjes ontvouwen zich tijdens de bloeitijd in de tuin (april-mei) maximaal. Ze hebben dan een diameter van 8 cm. Aan de steel (60 cm) zit heldergroen, opstaand blad. De nieuwe bloem is voortgekomen uit een kruising van Tulipa 'Aafke' en Tulipa 'Holland Queen'. Het veredelingsproces van Tulipa 'Groei & Bloei 150' door Holland Bolroy Market uit Heiloo heeft 18 jaar geduurd. De nieuwe tulp is geschikt voor toepassing in de tuin en als snijbloem. Standplaats: zonnig. Plantdiepte: 2x zo diep als de bol hoog is (net als de meeste bloembollen). De bollen kunnen na de bloei (en als het blad is afgestorven) uit de grond gehaald en bewaard worden. In het najaar kunnen ze dan weer geplant worden.

Met vriendelijke groeten
Bestuur Groei&Bloei
Zuid-Kennemerland 

 

redactie: gepubliceerd in september 2022