Zuid-Kennemerland

Welkom bij Groei & Bloei
Zuid-Kennemerland

Uitgelicht

Gevolgen Corona virus.
Vanwege de beperkingen door het corona virus heeft ons bestuur helaas moeten besluiten alle geplande activiteiten uit onze agenda te schrappen. Zo zullen er dit jaar geen dagtochten worden georganiseerd; ook de tweedaagse tocht en de buitenlandreis vervallen. Vooralsnog staan er in het najaar geen lezingen op het programma.
Via deze website en ons e-mail bestand houden we u zo veel mogelijk op de hoogte.

Geluukig kunnen we inmiddels sommige activiteiten langzaam en voorzichtig weer opstarten.

De tuinen die we voor dit jaar hadden gepland, kunnen we over het algemeen niet bezoeken omdat de anderhalvemeter-regel daar door de omvang van de tuinen niet kan worden gehandhaafd. We weten dat er over nut en noodzaak van deze regel - zeker in de buitenlucht - verschillend wordt gedacht, maar als vereniging willen we ons aan de regels houden. 
De formule die we de afgelopen decennia hebben ontwikkeld, houdt in dat we voor het zomeravondtuinbezoek voor onze leden steeds een paar tuinen waar we nog nooit zijn geweest of die we langer dan vijf jaar geleden hebben bezocht, gaan bekijken. Die formule moeten we dit jaar loslaten, omdat de meeste tuinen te klein zijn om die anderhalvemeter-regel te handhaven. 
De komende maanden gaan we daarom wat grotere tuinen bezoeken die we recent hebben bezocht, of die aan de Opentuinendagen hebben meegedaan. We bezoeken de tuinen in twee groepen van maximaal 15 deelnemers, die steeds om 19.00 van de verzamelpunten vertrekken. De groepen blijven maximaal drie kwartier in de eerste tuin. Zie onze agenda. 

U kunt foto's en kleine filmpjes opsturen naar de webmaster; zo kunnen we toch nog elkaar tuinen en balkons bewonderen.  We zijn nog aan het experimenteren, dus foto's en/of filmpjes kunnen verschijnen en wellicht weer verdwijnen. 
Bekijk onze tuinen in Voorjaar in mei. 

Groei & Bloei Zuid-Kennemerland is een gezellige en actieve vereniging van hobbytuiniers. In de wintermaanden organiseren we inspirerende lezingen over allerlei aspecten van het tuinieren. Vanaf het voorjaar staan er leuke excursies op het programma: avondbezoeken aan mooie privétuinen in de buurt en dagtochten naar bijzondere tuinen en kwekers in andere delen van het land. Ook is er elk jaar een groepsreis naar het buitenland. Voor de liefhebbers organiseren we bovendien vier maal per jaar, in elk seizoen, een workshop bloemschikken. En dan is er nog de plantenruilbeurs in het voor- en najaar. We richten ons vooral op siertuinen, maar ook de enthousiaste moestuiniers onder ons komen aan hun trekken.

In het algemeen zijn onze activiteiten alleen bestemd voor leden. Leden kunnen echter bij voldoende plaats een introducé meenemen naar de lezingen en op de reisjes in binnen- en buitenland. Onze leden ontvangen zes maal per jaar de nieuwsbrief van onze afdeling. Leden kunnen kiezen voor de gedrukte en/of de digitale versie. 

Kijkt u nog eens verder op onze website. Bovenaan op deze homepage vindt u verdere informatie. (Met smallere schermen moet u wellicht een menu uitklappen via een blokje met drie streepjes bovenaan deze pagina). Onder Activiteiten vindt u bijvoorbeeld onze jaarprogramma's. Bij terugblikken leuke bijdragen over recente activiteiten; vaak met fraaie foto's. GroeninfoFoto's en Agenda (zie hieronder) spreken voor zich. Bij Over Ons vindt u kort iets over onze historie en de huidige situatie. Onder Diversen vindt u informatie over enkele praktische en/of bijzondere zaken. 

Voor uw eventuele commentaar op de website bel (0235245519) of stuur een e-mail naar de webmaster Chris Cornet. 

Onlangs of binnenkort op het programma (zie ook onze Nieuwsbrief en hieronder de Agenda ’ 

Op donderdag 2 juli bezoeken we twee tuinen in Bloemendaal. U kunt zich hiervoor op woensdag 1 juli opgeven van 19.00 tot 20.00, tel. 023-5472043.

Op maandag 13 juli bezoeken we twee tuinen in Heemstede. U kunt zich hiervoor op vrijdag 10 juli opgeven van 19.00 tot 20.00,
tel. 06 4239 7594.

Op woensdag 29 juli bezoeken we twee tuinen in Aerdenhout. U kunt zich hiervoor op dinsdag 28 juli opgeven van 19.00 tot 20.00, tel 023-5716745.

30 juni t/m 4 juli; 5 daagse buitenlandreis naar Sleeswijk Holstein  (geannuleerd vanwege corona maatregelen)

 

 

 

 

 

 

Tuinlog

02 Jul

Veris-lente

Zomerbloeiers op de volkstuin

29 Jun

Angela's tuin

regen,zon en wind

Meer

Agenda

02 jul

Op donderdag 2 juli bezoeken we twee tuinen in...

Op donderdag 2 juli bezoeken we twee tuinen in...

13 jul

Op maandag 13 juli bezoeken we twee tuinen in...

Op maandag 13 juli bezoeken we twee tuinen in...

Meer