Zuid-Kennemerland

Welkom bij Groei & Bloei
Zuid-Kennemerland

Uitgelicht

Op deze pagina vindt u - vaak via links naar andere delen van onze website - de belangrijkste informatie over onze afdeling Zuid-Kennemerland. 

Recente informatie: 
Gevolgen Corona virus.
Vanwege de beperkingen door het corona virus heeft ons bestuur besloten veel geplande activiteiten te schrappen. Zo zullen er dit jaar geen dagtochten worden georganiseerd; ook de tweedaagse tocht en de buitenlandreis zijn vervallen. Vooralsnog staan er in het najaar geen lezingen op het programma.
Via deze website en ons e-mail bestand houden we u zo veel mogelijk op de hoogte.

Wij zijn al weer bijna twee maanden verder sinds het verschijnen van onze Nieuwsbrief nummer 3 en hebben al heel wat mooie zomerdagen achter de rug. Met het versoepelen van de regels konden ook wij gelukkig een activiteit opstarten t.w. de avondtuinbezoeken. Helaas wel in kleinere clubjes dan wij gewend zijn waardoor wij toch wel wat mensen moeten teleurstellen, die er graag bij hadden zijn. Zie hieronder.

Ook de plantenruilbeurs in oktober staat weer op het programma bij Hanky en Hans Stolvoort.
Inmiddels heeft de overdracht van de ledenadministratie van Roger Downing naar Robbert-Jan de Bruijne plaatsgevonden. Zodra wij weer een bijeenkomst kunnen organiseren in De Blinkert willen wij Roger namens onze leden onze dank betuigen voor al het werk dat hij heeft verzet. Als voorzet treft u een interview met hem aan in deze Nieuwsbrief. 

Rest mij u namens het bestuur nog een heerlijke zomertijd toe te wensen en hopelijk gauw tot ziens.

Inge Retra, a.i. voorzitter 

De tuinen die we voor dit jaar hadden gepland, kunnen we over het algemeen niet bezoeken omdat de anderhalvemeter-regel daar door de omvang van de tuinen niet kan worden gehandhaafd. We weten dat er over nut en noodzaak van deze regel - zeker in de buitenlucht - verschillend wordt gedacht, maar als vereniging willen we ons aan de regels houden. 
De formule die we de afgelopen decennia hebben ontwikkeld, houdt in dat we voor het zomeravondtuinbezoek voor onze leden steeds een paar tuinen waar we nog nooit zijn geweest of die we langer dan vijf jaar geleden hebben bezocht, gaan bekijken. Die formule moeten we dit jaar loslaten, omdat de meeste tuinen te klein zijn om die anderhalvemeter-regel te handhaven. 
De komende maanden gaan we daarom wat grotere tuinen bezoeken die we recent hebben bezocht, of die aan de Opentuinendagen hebben meegedaan. We bezoeken de tuinen in twee groepen van maximaal 15 deelnemers, die steeds om 19.00 van de verzamelpunten vertrekken. De groepen blijven maximaal drie kwartier in de eerste tuin. Zie onze agenda hieronder. 

Algemene informatie:

In het algemeen zijn onze activiteiten alleen bestemd voor leden. Leden kunnen echter bij voldoende plaats een introducé meenemen naar de lezingen en op de reisjes in binnen- en buitenland. Onze leden ontvangen zes maal per jaar de nieuwsbrief van onze afdeling. Leden kunnen kiezen voor de gedrukte en/of de digitale versie. 

Groei & Bloei Zuid-Kennemerland is een gezellige en actieve vereniging van hobbytuiniers. In de wintermaanden organiseren we inspirerende lezingen over allerlei aspecten van het tuinieren. Vanaf het voorjaar staan er leuke excursies op het programma: avondbezoeken aan mooie privétuinen in de buurt en dagtochten naar bijzondere tuinen en kwekers in andere delen van het land. Ook is er elk jaar een groepsreis naar het buitenland. Voor de liefhebbers organiseren we bovendien vier maal per jaar, in elk seizoen, een workshop bloemschikken. En dan is er nog de plantenruilbeurs in het voor- en najaar. We richten ons vooral op siertuinen, maar ook de enthousiaste moestuiniers onder ons komen aan hun trekken.

U kunt foto's en kleine filmpjes opsturen naar de webmaster; zo kunnen we toch nog elkaar tuinen en balkons bewonderen.  We zijn nog aan het experimenteren, dus foto's en/of filmpjes kunnen verschijnen en wellicht weer verdwijnen. 
Bekijk onze tuinen in Voorjaar in mei. 

Kijkt u nog eens verder op onze website. Bovenaan op deze homepage vindt u verdere informatie. (Met smallere schermen moet u wellicht een menu uitklappen via een blokje met drie streepjes bovenaan deze pagina). Onder Activiteiten vindt u bijvoorbeeld onze jaarprogramma's. Bij terugblikken leuke bijdragen over recente activiteiten; vaak met fraaie foto's. GroeninfoFoto's en Agenda (zie hieronder) spreken voor zich. Bij Over Ons vindt u kort iets over onze historie en de huidige situatie. Onder Diversen vindt u informatie over enkele praktische en/of bijzondere zaken. 

Voor uw eventuele commentaar op de website bel (0235245519) of stuur een e-mail naar de webmaster Chris Cornet. 

Onlangs of binnenkort op het programma (zie ook onze Nieuwsbrief en hieronder de Agenda ’ 

Op donderdag 13 augustus bezoeken we twee tuinen op de grens van Heemstede en Haarlem-Zuid. U kunt zich opgeven op woensdag 12 augustus tussen 19.00 en 20.00 uur, telefoon 023-5287217.

Op donderdag 27 augustus bezoeken we twee tuinen in Aerdenhout. U kunt zich opgeven op woensdag 26 augustus tussen 19.00 en 20.00, tel 023-5716182.

Op zaterdag 24 oktober: plantenruilbeurs bij Hans en Hanky Stolvoort. 

 

 

 

 

Tuinlog

30 Jul

Veris-lente

Volkstuin week 31 2020

30 Jul

Anneke Duyvesteijn

De buitenorangerie - Blik op de Tuin no. 965 week...

Meer

Agenda

13 aug

Tuinbezoek op donderdag 13 augustus

Op donderdag 13 augustus bezoeken we twee tuinen...

27 aug

Tuinbezoek op donderdag 27 augustus in Aerdenhout

donderdag 27 augustus Op 27 augustus bezoeken we...

Meer