Zuid-Kennemerland

Zaterdag 18 mei: excursie oesterzwammerij

Afdeling:

Zuid-Kennemerland

Datum:

18-05-2024


Kosten:

€ n.v.t.

Kosten lid:

€ 15

Locatie:


Excursie naar de Oesterzwammerij in Bloemendaal van 10.00 tot 11.30 uur. 

Dit is een unieke kans om het hele proces van oesterzwammen kweken via de circulaire landbouw mee te maken. 

In een voormalig klooster aan de Dennenweg in Bloemendaal hebben Erik Boele en Michiel de Ruiter
een oesterzwamkwekerij waar de duurzaamheid vanaf spat. Elke morgen verzamelen ze bij horecagelegenheden, bedrijven en de gemeente Bloemendaal de koffieprut waar ze hun oesterzwammen op telen. Bevlogen als ze zijn, vertellen ze ons ook alles over de circulaire economie, van afval naar grondstof, het belang van plantaardige vleesvervangers en hoe ze erin geslaagd zijn superlekkere bitterballen en kroketten van oesterzwammen te maken. Die zijn als Haarlemse Parels ook populair bij de lokale horeca. Iedere eerste zaterdag van de maand zijn Erik en Michiel met hun producten te vinden op de biologische markt in de Haarlemmer Kweektuin, waar ze ook kweekkits verkopen.

We beginnen de ochtend met koffie of thee en eindigen vanzelfsprekend met een bitterbal van oesterzwammen. Die zijn er overigens ook te koop, net als de kroketjes en andere producten.

Meer info:

U kunt zich voor deze excursie tot uiterlijk 10 mei opgeven bij Yvonne Hassing, yhassing(at)gmail.com
of 023-5277394. De kosten bedragen €15 en uw deelname is pas definitief als de betaling binnen is op rekening NL86 INGB 000 0475 809 t.n.v. Groei & Bloei Zuid-Kennemerland onder vermelding oesterzwamexcursie. 

Alleen voor leden en eventuee; een huisgenoot.