Zuid-Kennemerland

Boer Markt

De zomerse streekproeftuin in Santpoort-Noord 

Geïnspireerd door de Santpoortse boerenmarkt welke voorheen aan het Spekkenwegje werd georganiseerd en vanuit de wens dit mooie initiatief weer nieuw leven in te blazen, vindt dit evenement plaats op zondag 18 juni tussen 10.00 en 18.00 uur.
De locatie ligt midden in het dorp van Santpoort-Noord, aan de Burg. Enschedelaan hoek Middenduinerweg. 

In een weelderige groene setting tussen schapen en kalveren bieden lokale ambachtelijke ondernemers hun eerlijke producten en diensten aan. Alles wat op deze markt te vinden is, wordt zoveel mogelijk lokaal ambachtelijk en/of biologisch en duurzaam geproduceerd en/ of voegt iets toe aan bewust omgaan met voeding, natuur leefomgeving mens en dier. Naast allerlei producten op het gebied van lekker eten en drinken komt er een proeftuin waar bezoekers aan lange tafels kunnen genieten van al dit lekkers wat met liefde en aandacht is gemaakt.

Producten van Korenmolen De Zandhaas, ambachtelijk brood van Bameester Borger, lokaal geproduceerd bier en wijnen, duurzaam geproduceerde koffie en kruiden, Santpoorts weidevlees en zuivel direct van de boer, zomerfruit, honing van de imker, koek en mooie producten van De Wereld van Jansje, eerlijke specerijen & thee, oesterzwammen / oesterzwambitterballen, zelfgemaakt ijs met natuurlijke ingrediënten, lekkere worsten, pure zeep van de zeepzussen, wol en mooie wolproducten van Knitties en Nathalie Wool zijn voorbeelden van wat je hier kan vinden.

Ook groen en een groene omgeving vormen een belangrijk onderdeel van de markt waar kwekers bijzondere en (eetbare) planten/struiken aanbieden, waar o.a. door het Permacultuur Centrum Haarlem voorlichting wordt gegeven over (moes-)tuinieren en het vergroten van biodiversiteit in je eigen tuin. Hoe en waarmee maak je het verschil...?!

Voor de kinderen worden er ook leuke dingen georganiseerd binnen het thema Boer & Natuur door het Pieter Vermeulenmuseum en IVN-natuureducatie.
Er worden verhalen voor groot en klein verteld in de schapenschuur en ‘s middags is er live muziek van De Troupadours. 

Kom op de fiets of met openbaar vervoer

Tuinen, kunst en kwekers bezoeken

En dan is het zover. Tuinliefhebbers kunnen zo ineens op een mooie voorjaarsdag afwezig hun tuin in staren. Het is dat moment waarop het tuinseizoen begint. In het hoofd. Plannen vallen binnen. Herinneringen spelen op. Tuinsuccessen worden glimlachend gememoreerd en grootmoedig worden teleurstellingen uitgegumd. Er is weer grote zin om de tuinseizoenen te doorleven. Met hart en ziel. Het bijzondere is dat prachtige tuinen, sommigen vol met harmoniërende kunst, open gaan voor liefhebbers. En kwekerijen waar je graag rond wilt kijken waar al het moois vandaan komt! In Noord-Holland-Noord openen twee tuinenroutes op dezelfde dagen hun poorten om het mogelijk te maken bezoek te combineren tot een dag of weekend vol tuinplezier. 

Kijk en raadpleeg de volgende websites om te ontdekken wat, wanneer en op welk adres te zien is. www.topindekop.nl en www.degroeneroute.nl heten u van harte welkom op zaterdag en zondag 11.00-17.00 uur: 20/21 mei, 24/25 juni,

22/23 juli, 12/13 augustus, 9/10 september.
De Groene Route heeft ook een weekend waarin u de bloembollen kunt bewonderen: 23/24 april.