Zuid-Kennemerland

Actueel

Groei&Bloei op de Floriade Expo 2022 

14 april-9 oktober 2022. Een van de thema’s van deze Floriade is hoe we in de toekomst wonen groener, gezonder en leuker maken. Daartoe hebben deelnemers uit binnen- en buitenland inzendingen gestuurd hoe de groene stad van de toekomst eruit gaat zien.
De inzending van Groei&Bloei bestaat uit een tiny house. Niet alleen is de halfronde vorm opvallend maar ook de groene afwerking van dak en muren. Hier ervaar je hoe je met minder binnenruimte, een kleine eigen tuin en een ruime gezamenlijke tuin heerlijk kunt wonen.
Met 192 kavels op 60 ha is er heel veel te zien. Op www.floriade.com kun je je oriënteren om een goede daginvulling te maken.

Biodiversiteitsweekend

Met de lente in aantocht organiseert de gemeente Bloemendaal samen met lokale organisaties een biodiversiteitsweekend, waarin je kunt deelnemen aan allerlei workshops en excursies die laten zien hoe je de natuur in jouw omgeving een handje kunt helpen. Ook Groei & Bloei Zuid-Kennemerland levert een bijdrage in de vorm van een workshop boomspiegel beplanten, die zowel in Bloemendaal als in Vogelenzang wordt aangeboden. Andere activiteiten zijn strandjutten met Juttersgeluk, groente telen met het Landje van de Boer, een duurzame veehouderij bezoeken, deelnemen aan een vogelexcursie, waterkwaliteit verbeteren, natuur ontdekken aan zee en uw eigen duintuin creëren. Kortom voor elk wat wils tijdens dit inspirerende initiatief van de gemeente Bloemendaal.
Voor deelname aan de activiteiten is het nodig je aan te melden op de website van de gemeente, www.bloemendaal.nl.

Gardenista

Dit evenement wordt gehouden van woensdag 25 t/m zaterdag 28 mei. Zie www.gardenista.nl

Open tuinendag NTS

Dit evenement vindt plaats op tweede pinksterdag maandag 6 juni.