Zuid-Kennemerland

Herfstworkshop Bloemschikken online

Ja, in C-tijd, was het toch nog mogelijk gemaakt voor onze Bloemschikkers!!

Sinds enkele jaren bloemschikken we samen met bloemstyliste Nicky Markslag. De voorjaarsworkshop hebben we helaas moeten missen in maart en we vreesden voor de herfst- en de kerstworkshop. Nicky werd enorm belemmerd in haar professie als demonstratrice o.a. door de sluiting van de Keukenhof en de internationale opdrachten die  uitbleven. Echter zij zat niet stil…

Tijdens de 1e lockdownperiode heeft Nicky vanuit haar atelier presentaties op beeld gezet voor Groei & Bloei-leden die we via YouTube, met een inlogcode, op eigen locatie kunnen gaan volgen. De oproep tot inschrijving voor de betreffende Herfstworkshop begin november via e-mail leverde een aantal enthousiaste deelnemers op. Voor deze deelnemers werd een compleet pakket aan materiaal en bloemen geregeld en de online workshop, op YouTube, stond een aantal dagen tot hun beschikking.

Al met al leverde dit een gezellige voorpret op met allerlei ideëen voor de uiteindelijke uitvoering binnen de door premier Rutte opgelegde grenzen. Terwijl een aantal deelnemers er voor koos om het werkstuk thuis uit te voeren, gaven Hanky en Hans Stolvoort ook de mogelijkheid om met een klein aantal deelnemers, zo men wilde, verspreid over de kwekerij het werkstuk op te zetten. De weergoden waren ons zéér gunstig gestemd.  Tijdens werktijd, met de zon op de rug, werden de harde werkers zelfs verwend met scones, met liefde gebakken door gastvrouw, Hanky.

Het  was voor allen een enerverende ervaring. Ieder had weer met veel inspiratie  een uniek werkstuk voltooid. We kunnen hier voldaan op terugkijken. 

Carla Ruigrok 

 redactie: gepubliceerd in de nieuwsbrief van januari 2021