Zuid-Kennemerland

Mededelingen van het bestuur

Uit de laatste Nieuwsbrief:

Het is al weer eind september. Na een schitterend voorjaar en een tegenvallende maand juli werden wij in augustus verrast met tropische temperaturen. Zelfs hier aan de kust, toch altijd enkele graden koeler, wees de thermometer dik 32°C aan.

Met zulke temperaturen en zo lang, laten sommige planten het behoorlijk afweten. De Kirengeshoma bijvoorbeeld, had duidelijk brandplekken op de bladeren. Zag de Monarda er nog fris uit, in een paar dagen was de kleur eruit en bleven er dorre stengels over. Als dit de trend is voor de komende jaren dat onze zomers steeds heter worden, ontkomen we er niet aan om het beplantingsschema aan te passen aan droogteminnende planten. Ben benieuwd of er leden zijn die hier ook last van hadden.

Misschien idee voor de winter om ons daar in te verdiepen. Niet alleen grijsbladige maar toch een gevarieerde opbouw voor de zomer. Want al heb je een automatisch sproeisysteem, tegen deze temperaturen valt niet op te boksen.

Wij wensen u als bestuur een najaar met prachtige herfstkleuren. Helaas moest na het publiceren van deze mededeling in onze nieuwsbrief de plantenruilbeurs alsnog vervallen.

Inge Retra, a.i. voorzitter