Zuid-Kennemerland

Chris Cornet webmaster van www.zuid-kennemerland.groei/nl

Twee jaar geleden werd Chris Cornet 81 jaar en vond het tijd om als webmaster de website van onze afdeling te gaan beheren. Tijdens de ALV werd een oproep gedaan en “Ik ben toen maar begonnen het een beetje te moderniseren” zegt hij er zelf van. Een uitspraak met een bescheidenheid en interesse die tekenend is voor Chris.

Gelukkig had hij op dat moment al wel veel kennis van de Groei & Bloei organisatie opgebouwd. Hij heeft tenslotte al een bijna 25 jarige carrière bij de vereniging achter de rug. Bijna net zolang als bij Shell, zijn vorige ‘werkgever’.
Achtereenvolgens was Chris lid van de commissie avondtuinen, bestuurslid, redacteur van de nieuwsbrief, secretaris, voorzitter van het rayon en notulist. Tussendoor heeft hij (samen met Gillian Downing) het archief van de afdeling geschoond. Alle historie van de afdeling is daarbij door hun handen gegaan. Het hoogtepunt was een kasboek uit 1880. De relevante stukken zijn opgeslagen in het Noord-Hollands archief.

Met zijn rustige en weloverwogen karakter zorgde hij bij zijn bestuurswerk altijd voor rust en overleg. Als blijk van waardering voor al die inzet kreeg hij de Groei&Bloei speld voor buitengewone verdiensten en trad hij toe als lid van de Orde van Oranje Nassau.

Van de tuin en planten heeft Chris in de loop van de jaren natuurlijk ook wel kennis opgedaan, maar dat is toch vooral het terrein waar zijn echtgenote Hélène de scepter zwaait. Chris zorgt voor ‘het zware werk’.
Hun tuin hebben ze na de aankoop van het huis, 25 jaar geleden, grotendeels ongewijzigd gelaten en maakt dus een volwassen indruk. Het is een regelmatige bestemming van bezoeken door tuinverenigingen. Chris is vooral trots op de fauna in de tuin: de uil die de uilenkast bewoonde, de ree die met haar jong een tijd in het bossige gedeelte van de achtertuin verbleef en de specht in de bomen rond het huis.

Voor de website is Chris regelmatig bezig de inhoud actueel te houden. Zo zorgde hij er in de Corona-tijd voor dat filmpjes en foto’s die leden maken van hun tuin op de website geplaatst kunnen worden. Veel ondersteuning krijgt hij daarbij van webmasters van andere afdelingen of van de koepelorganisatie. Hij kent ze allemaal en zij hem, dus dat maakt overleg een stuk gemakkelijker. Aan het gebruik van sociale media is Chris nog maar niet begonnen, dat is iets voor een vrijwilliger die daar handig in is en zo de afdeling kan helpen om een interactieve toepassing te ontwikkelen. Aanmeldingen zijn zeer welkom!

Ook op andere gebieden is Chris nog zeer actief: hij en Hélène gaan graag wandelend de bergen in of maken fietstochten. Ook een museumbezoek komt er nog van. Samen genieten ze van hun huis in cottage stijl, en de oude jazz die ’s middags regelmatig op het ter- ras te horen is. Hun (klein)kinderen komen daar natuurlijk ook nog graag van genieten.

                                                                            Robbert-Jan de Bruijne

 redactie: gepubliceerd in de nieuwsbrief van oktober 2020.