Zuid-Kennemerland

Gevolgen Corana

Vanwege de beperkingen door het corona virus is ons programma vanaf half maart aangepast. Zo moesten dit jaar de dagtochten, de tweedaagse tocht en de buitenlandreis vervallen. In de zomer konden gelukkig een aantal activiteiten buiten wel doorgang vinden.

Zie hieronder en het programma 2020

Inmiddels is door de strengere regels vanaf begin oktober helaas ons hele programma voor de rest van dit jaar geannuleerd. De plantenmarkt bij Hans en Hanky Stolvoort moest dus ook vervallen.
Via deze website en ons e-mail bestand houden we u zo veel mogelijk op de hoogte.

Gelukkig konden we na het versoepelen van de regels in de zomerperiode wel starten met de avondtuinbezoeken. Helaas wel in kleinere clubjes dan wij gewend waren waardoor wij toch wel wat mensen moesten teleurstellen, die er graag bij hadden willen zijn. 
De tuinen die we voor dit jaar hadden gepland, konden we over het algemeen niet bezoeken omdat de anderhalvemeter-regel daar door de omvang van de tuinen niet kon worden gehandhaafd. 
De formule die we de afgelopen decennia hadden ontwikkeld, hield in dat we voor het zomeravondtuinbezoek voor onze leden steeds een paar tuinen waar we nog nooit waren geweest of die we langer dan vijf jaar geleden hadden bezocht, gingen bekijken. Die formule moesten we dit jaar loslaten, omdat de meeste tuinen te klein zijn om die anderhalvemeter-regel te handhaven. 
Daarom hebben we wat grotere tuinen bezocht die we recentelijk al hadden gezien of die aan de Opentuinendagen hadden meegedaan. We bezochten de tuinen in twee groepen van maximaal 15 deelnemers, die steeds om 19.00 van de verzamelpunten vertrokkenDe groepen bleven maximaal drie kwartier in de eerstbezochte tuin. Zie ons jaarprogramma

U kunt foto's en kleine filmpjes opsturen naar de webmaster; zo kunnen we toch nog elkaar’s tuinen en balkons bewonderen.  We zijn nog aan het experimenteren, dus foto's en/of filmpjes kunnen verschijnen en wellicht weer verdwijnen. 
Bekijk onze tuinen in voorjaar in april, voorjaar in mei, lente in Corona tijd, lente bij Jaap, wandelen door tuinen en de tuin van Karel Bakker.

PS: Mijn favoriete tuinboek.

Voor enkele boekbesprekingen zie:

Een tuin voor bijen & vlinders en

Het plaagdierboek

PS: Leuke digitale nieuwsbrieven

Zie hier voor enkele leuke digitale nieuwsbrieven