Wie zijn we en waar komen we vandaan?

Een kort historisch overzicht.

Op 17 maart 1879 werd de afdeling Haarlem opgericht. Een vereniging, die destijds vooral was gericht op eigenaren van landgoederen en hun tuinlieden. Afdeling Haarlem was onderdeel van de toenmalige KMTP (Koninklijke Maatschappij voor Tuinbouw en Plantkunde); veel later Groei&Bloei genoemd.

Andere afdelingen in Zuid-Kennemerland (bijvoorbeeld Bloemendaal, Bennebroek en Zwanenburg) kwamen in latere jaren tot stand, om uiteindelijk weer samen te gaan met de afdeling Haarlem in onze huidige afdeling Zuid-Kennemerland. Het werkgebied van Groei & Bloei Zuid-Kennemerland bestrijkt het gebied ten zuiden van het Noordzeekanaal tot en met Bennebroek. De oostgrens wordt gevormd door het Spaarne en de Ringvaart, maar Zwanenburg, aan de andere kant van de Ringvaart, hoort er ook nog bij.

Nu is Zuid-Kennemerland een bloeiende vereniging, vooral van enthousiaste amateur tuiniers. Kijk bij Activiteiten en bij het jaarverslag 2019 wat we allemaal doen. U vindt hiernaast ook het verslag van de ALV van 10 maart 2020.

Tevens vindt u hiernaast pagina's met: 'Gevolgen Corana' en interviews met:

Jaap Kuijpers, Roger Downing en Chris Cornet.