Onderscheiding voor Charlotte van Vrede

De voorzitter Jan Brouwer speldt het insigne op.

Charlotte van Vrede onderscheiden.

Charlotte van Vrede bedacht 32 jaar geleden ‘onze’ zomeravond- tuinbezoeken. De formule was hetzelfde als die nu nog steeds is: onze vereniging zoekt in de zomer een paar mooie tuinen die niet te ver van elkaar afliggen en die gaan we met een aantal belangstellende leden op een zomeravond bezoeken.

Je zou denken dat ze bij andere Groei & Bloeiverenigingen hetzelfde doen, maar dat is niet het geval. De formule die Charlotte van Vrede heeft bedacht is vrij uniek. Typisch, want deze opzet lijkt zo makkelijk over te nemen door de andere Groei & Bloei verenigingen.

Wij zijn als bestuur van Groei & Bloei Zuid-Kennemerland in elk geval heel gelukkig met die zomeravondtuinbezoeken. Het is al 32 jaar een vast, laagdrempelig en populair programmaonderdeel in de zomermaanden. Het is gratis voor de leden.
Charlotte van Vrede heeft tot ongeveer de eeuwwisseling deel uitgemaakt van de Commissie zomeravondtuinbezoeken, die de bezoeken organiseert. Daarna heeft ze de organisatie aan anderen overgelaten, maar ze komt nog jaarlijks met tips over tuinen die de moeite waard zijn om te bezoeken.

Ons bestuur heeft in het initiatief van Charlotte van Vrede aanleiding gezien om haar te onderscheiden met het zilveren Groei & Bloei kroonspeldje voor haar bijzondere verdiensten voor onze vereniging.

De kracht van kruiden - Blik op de tuin no. 879
Kweeappels of kweeperen? - Blik op de Tuin no.  878