foto's
home

Welkom bij Groei & Bloei Zuid-Kennemerland

Groei & Bloei Zuid-Kennemerland is een gezellige en actieve vereniging van hobbytuiniers. In de wintermaanden organiseren we inspirerende lezingen over allerlei aspecten van het tuinieren. Vanaf het voorjaar staan er leuke excursies op het programma: avondbezoeken aan mooie privétuinen in de buurt en dagtochten naar bijzondere tuinen en kwekers in andere delen van het land. Ook is er elk jaar een groepsreis naar het buitenland. Voor de liefhebbers organiseren we bovendien vier maal per jaar, in elk seizoen, een workshop bloemschikken. En dan is er nog de plantenruilbeurs in het voor- en najaar. We richten ons vooral op siertuinen, maar ook de enthousiaste moestuiniers onder ons komen aan hun trekken.

De meeste activiteiten zijn alleen bestemd voor leden, maar de lezingen in het winterseizoen zijn vaak ook toegankelijk voor niet-leden. Tevens kunnen leden bij voldoende plaats een introducé meenemen op de reisjes in binnen- en buitenland.

Onze leden ontvangen zes maal per jaar de nieuwsbrief van onze afdeling. Leden kunnen kiezen voor de gedrukte en/of de digitale versie. 

Het werkgebied van Groei & Bloei Zuid-Kennemerland bestrijkt het gebied ten zuiden van het Noordzeekanaal tot en met Bennebroek. De oostgrens wordt gevormd door het Spaarne en de Ringvaart, maar Zwanenburg, aan de andere kant van de Ringvaart, hoort er ook nog bij.

Kijkt u nog eens verder op onze website. Op deze homepage kunt u ook bestuursleden en andere vrijwilligers vinden; laatste updates laten we leeg, omdat we deze website zeer regelmatig bijhouden. Onder Activiteiten & Actueel vindt u bijvoorbeeld ons jaarprogramma; Groentips & Info, Agenda en Foto's spreken voor zich. Bij Diversen ziet u onder andere terugblikken op recente activiteiten en praktische informatie. 

Onlangs of binnenkort op het programma (zie ook onze Nieuwsbrief en de agenda 

28 mei 2019; zomeravondtuinbezoek in Heemstede (zie de agenda

1 juni 2019; Plantenmarkt "Stoer in de schaduw" (externe activiteit; zie onder)

10 juni 2019; Open tuinendag; Heemstede, Aerdenhout en Bentveld (zie de agenda

16 juni 2019; Fietsen langs open tuinen in Aerdenhout en Bentveld (zie de agenda

29 juni 2019; Workshop zomerstek met Jaap (zie de agenda

2 juli 2019; zomeravondtuinbezoek in Bloemendaal (zie de agenda

5 en 6 juli; Tweedaagse tocht naar Drenthe, Groningen en Friesland (zie de agenda

1 augustus; Dagtocht naar Zuid-Holland (zie de agenda

10 augustus; Bezoek Hortus Alkmaar (zie de agenda

22 augustus; zomeravondtuinbezoek (zie de agenda

12 t/m 16 september; tuinenreis naar Normandië (zie de agenda

externe activiteit: Op zaterdag 1 juni 2019 organiseert botanische tuin Pinetum Blijdenstein te Hilversum, in samenwerking met Groei & Bloei Afdeling Hilversum en Wijdemeren, een plantenmarkt met als specialisatie (half)schaduwplanten. 

Enkele botanische tuinen in Nederland, waaronder Pinetum Blijdenstein, hebben dit jaar het thema ‘Beter met Planten’ en ook tijdens de markt kunt u een speciale rondleiding meelopen langs de geneeskrachtige planten en bomen in het Pinetum.

Gespecialiseerde kwekers en diverse plantenverenigingen zijn aanwezig om u te informeren over allerhande planten en heesters die geschikt zijn voor een schaduwplaats in uw tuin.

De plantenmarkt is geopend vanaf 10.00 tot 17.00 uur. Toegang € 2,50 (entree tuin). Jaarkaarthouders Pinetum en leden Groei & Bloei hebben op vertoon van hun ledenpas gratis entree.

Over het Pinetum
Botanische tuin Pinetum Blijdenstein herbergt de nationale collectie naaldbomen en wilde rododendronsoorten.

Adres: Van der Lindenlaan 125, 1217 PJ Hilversum.
Telefoon: 035 6231123, e-mail: Opens window for sending emailinfo(at)pinetum.nl

Zie ook de websites: Opens external link in new windowwww.pinetum.nl en Opens external link in new windowwww.hilversum.groei.nl

 

 

meer

Deze maand in Groei & Bloei

 

 

 

24
May
Natuurlijk zaaien: Aquilegia ‘Nora Barlow’
23
May
Bericht uit Singapore