Zuid-Kennemerland

Wetenswaardigheden

Groei&Bloei OpentuinTV

Omdat in 2020 veel tuinbezoeken kwamen te vervallen, ging de redactie van ons blad Groei&Bloei het land in om mooie tuinen te filmen. Dit resulteerde in diverse reportages waarin de tuineigenaren vol passie vertellen over hun tuin in voorjaar en zomer. Ook dit jaar staan er weer wekelijks nieuwe tuinen online en kun je je verdiepen in de variatie aan tuinstijlen. Ook de tuin van onze landelijke voorzitter Frank Naber, de Sallandse Landschapstuin in Heino, is verfilmd. Deze tuin gaan wij met onze tweedaagse tuinreis in september bezoeken. Zie www.groei.nl. 

Landscape works/in search of Sharawadgi

9 juni t/m 17 oktober 2021
Mocht u in de buurt van Heerlen zijn deze zomer, misschien is een bezoek aan de bovengenoemde tentoonstelling de moeite waard: Landscape laat de ideeën en dromen zien van Piet Oudolf en LOLA Landscape Architects. De tentoonstelling neemt de bezoekers mee op reis en toont de transformatie van publieke tuinen en landschappen over de wereld. Van de High Line in New York, de tuinen van Hauser en Wirth in Somerset, de Star Maze in Tytsjerk naar de Leisure Lane in Parkstad. Maak kennis met het ultieme visioen van Piet Oudolf en LOLA voor de toekomst : een wereldbos tegen de opwarming van de aarde. Een droom die kan beginnen in ieders tuin, klein of groot. 
Voor actuele openingstijden en reserveren : https://schunck.nl
Kosten €9.

Op de bodem van de Zuiderzee

Zin in een rondje polder? In augustus stellen 6 tuineigenaren en een kwekerij hun tuin open voor publiek. Van stadstuin, boerderijtuin tot grassenkwekerij, ieder met een geheel eigen karakter. Ellen’s tuin in Emmeloord, De Achtertuin in Tollebeek, Appelhof in Marknesse, Flevo Siergras in Luttelgeest, Lancaster Garden in Emmeloord, Pronkjewail op ’t Nije Land en Kraggenburg, en het Zwaluwhuis in Ens. 
21 en 22 augustus van 10.00 uur tot 17.00 uur.
www.bezoekmijntuin.nl

(foto Pronkjewail)

Lukt het dit jaar niet, waarschijnlijk organiseren wij in 2022 een dagtocht naar deze tuinen.