Zuid-Kennemerland

Over onze tuinen

Fotowedstrijd Nederlandse Tuinenstichting

Clothilde van Poll (tuin Achter de Tuinpoort in Haarlem) heeft de eerste prijs gewonnen in de fotowedstrijd zomer/herfsttuinen van de Nederlandse Tuinenstichting in de categorie detail. Haar prachtige tuin hebben wij deze zomer weer mogen bezoeken en de foto doet hier zeker recht aan.

In totaal werden er 50 foto’s ingestuurd. Arjan van Dijk (Tuinen De Verwondering) kreeg de eerste prijs voor de beste overzichtsfoto en Cindy Kuiphuis (Cindy’s tuin) voor macro.

De winnaars kregen het boek ‘Hypernatuur. Planten met het oog op de toekomst ’van Cor van Gelderen thuisgestuurd. In nr 4 van onze Nieuwsbrief hebben wij hier een recensie over geschreven. Namens ons allen gefeliciteerd.

Dankbare najaarsbloeiers.

Al maanden geniet ik van de Salvia “Phyllis Fancy”. Anderhalf jaar geleden als stek gekregen van een tuinvriendin, heeft deze Salvia zich ontpopt tot een heuse struik. Van onder smal en van boven breed uitgroeiend. In augustus begon hij voorzichtig te bloeien en nu zijn de wit en lavendelblauwe bloemaren wel zo’n 30 cm lang. Winterhard tot 5 gr vorst. Nu maar weer hopen op een zachte winter. Staat lekker warm op het zuiden.

Inge Retra

redactie: gepubliceerd in de nieuwsbrief van januari 2021.