Zuid-Kennemerland

Leuke digitale nieuwsbrieven voor tuinliefhebbers.

Nu onze eigen workshops niet door kunnen gaan is het extra leuk om te grasduinen in de keur aan instructiefilmpjes en tuinweetjes die te vinden zijn in de digitale nieuwsbrieven van allerlei tuinorganisaties. Hieronder volgen een aantal nieuwsbrieven waar ik zelf op ben geabonneerd of die ik voor dit artikeltje heb geprobeerd. Ongetwijfeld zijn er nog vele andere aanraders, dus als iemand tips heeft houd ik me aanbevolen.

Natuurlijk als eerste de eigen onvolprezen website en digitale nieuwsbrieven van Groei & Bloei, met de heldere instructievideo’s van Gerard van Buiten van de Botanische Tuinen Utrecht, www.groei.nl

Ook het tijdschrift ‘Tuinseizoen’ heeft een aantrekkelijke digitale nieuwsbrief met weetjes en instructiefilmpjes, tuinseizoen.com/nieuwsbrief/.

Het tijdschrift ‘De Tuin in vier seizoenen’ heeft ook een aantrekkelijke nieuwsbrief, die opvalt door de uitgebreide agenda van evenementen op tuingebied. www.tijdschriftdetuin.nl.

Ook Gardeners’ World heeft een nieuwsbrief. Voor de Nederlandse editie kun je je aanmelden via www.gardenersworldmagazine.nl. Voor de Engelse editie via www.gardenersworld.com.
Beide websites bieden veel interessante informatie.

En dan is er natuurlijk de nieuwsbrief van de Royal Horticultural Society, ook boordevol tips. Hiervoor kun je je opgeven via www.rhs.org.uk.

Kort en goed, zelfs op een regenachtige dag is binnenblijven niet erg als je gaat rondneuzen in de nieuwsbrieven en websites van al deze tuinorganisaties. Veel plezier ermee! Maar bij mooi weer is het natuurlijk het leukst om in je eigen tuin aan de slag te gaan.

                                                                                                                             Yvonne Hassing