Zuid-Kennemerland

In memoriam Stans Goudsmit-Hulsewé

Stans Goudsmit-Hulsewé; 12 september 1936 tot 29 juni 2021

Het heengaan van Stans heeft ons diep getroffen. Zoveel jaren was zij in ons midden; als vrijwilligster en lid van het bestuur van Groei en Bloei Haarlem (nu Zuid-Kennemerland) en ook als lid van enkele tuinclubs in onze regio.

Onze herinneringen aan Stans gaan vele jaren terug; Hélène tenniste ooit met Stans, toen onze kinderen nog heel klein waren. We leerden haar beter kennen als tuinierster. Eerst in de jaren 80 of 90 van de vorige eeuw bij Groei en Bloei, vanaf 2001 ook in de Kennemer Tuinclub. 
Stans was lid van het bestuur van de afdeling Haarlem van Groei en Bloei van april 1998 tot maart 2003. Zij regelde met verve de lezingen, cursussen en workshops.
Zij straalde altijd rust uit en kon met iedereen goed overweg. Ook was Stans geduldig, vriendelijk en bekwaam. Ze kon zaken goed regelen.
Ze was een bevlogen tuinierster met veel plantenkennis. Ze bleef lang leergierig.

Afgelopen winter trof haar een onfortuinlijk ongeval; ze werd aangereden en brak daarbij haar bekken. Ze revalideerde in Zuiderhout, jammergenoeg tijdens de zorgelijke eenzame periode van de pandemie. Alles met elkaar bracht het haar geestelijk uit haar evenwicht. Zelfstandig leven in haar vertrouwde huis met charmante tuin zat er helaas niet meer in.
We bewaren dierbare herinneringen aan onze gezamenlijke tuinreizen, zoals naar Normandië begin september 2019. Wat heeft ze toen genoten in haar dierbare Frankrijk, het land waarvan ze de taal zo goed machtig was. 
We zullen haar prettige persoonlijkheid zeer missen, maar zijn opgelucht dat haar verder lijden bespaard is gebleven. Zij ruste in vrede.

                                                      Hélène en Chris Cornet