In memoriam A. Knoll; 1920-2021

In de Nieuwsbrief jan/febr nr 1 van 2020 feliciteerden wij ons erelid A. Knoll met zijn 100 jarige geboortedag.
Van zijn schoonzoon ontvingen wij de mail dat hij is overleden. Hier onder volgt een in memoriam van Jaap Kuijpers.

In 1974 ging ik naar de tuinbouwavondschool in Alkmaar waar de heer Knoll een van de praktijkleraren was. In de winter kregen we van hem op school alle winterkenmerken van allerlei heesters en bomen. Het leuke was dat hij bij alle bomen en heesters een verhaal had dat je eigenlijk niet meer vergat. Ik heb heel veel van hem geleerd. Altijd vriendelijk en aardig tegen al die volwassen kerels op school.
Ik slaagde in 1978 en verloor de heer Knoll uit het oog tot ik in 1985 door tuinarchitecte Els Proost werd gevraagd om in het bestuur van Groei & Bloei Haarlem e.o. te komen en de heer Knoll daar weer ontmoette. We hebben samen heel lang de voortuinkeuringen gedaan in Haarlem en Heemstede. Hij heeft zich enorm ingezet voor de vereniging. Op 101-jarige leeftijd is hij in Zuid-Scharwoude overleden. De heer Knoll was altijd goed geluimd en zeer aardig. Ik zal hem niet gauw vergeten.

redactie: gepubliceerd in de nieuwsbrief van januari-maart 2022.