Zuid-Kennemerland

In de tuin van Karel Bakker

Hoewel het nu soms al bijna zomer lijkt en het voorjaar al achter ons lijkt te liggen wil ik wat verhalen over het 'vroege' voorjaar. Zo'n fascinerend jaargetijde! Het vroege voorjaar is zowel boeiend als spannend. Wat komt er weer op? Of juist niet meer, maar waar is het dan gebleven? Zie ik al opkomende puntjes op de dagelijkse ochtend inspectie? Oh, daar is ie toch maar op een ándere plaats. Een zaailing.... elders? 
Planten of plantjes die ons dan in het bijzonder in onze tuin al vroeg kunnen bezighouden zijn bv de Sanguinaeria multiplex. Prachtige bloempjes, die je niet zo vaak ziet. Maar die helaas ook maar kort floreren, gelukkig is het latere blad ook mooi. 
Zie hieronder 4 plaatjes van de groei van dit vrij zeldzame plantje.

Een andere bijzondere familie is die van de Podophyllum en in het bijzonder de Podophyllum 'Kaleidoscope'. Niet te missen, met uiteindelijk na de bijzonder bloei met rode bloempjes 'onder' het blad de grote bladeren met veel tekening. Zie de serie hieronder.

Dacht dat in navolging van onze onovertroffen beeldend tuinkunstenaar Chris het leuk was in haar voetsporen te treden en ook wat te delen, nu het samenkomen voorlopig nog ver weg lijkt. 
Gelukkig laat de natuur zich niet door de corona niet uit het 'veld' slaan!

Blijf gezond, geniet van al het moois rondom ons heen. 

Tot later,

Hartelijke groet van ons,

Karel