Sneeuwklokjes- en akonieten dagtocht naar Vorden en Wolfheze.

Afdeling:

Datum:

22-02-2020

Kosten:

Kosten lid:

Locatie:

Opstappen hoek Rollandslaan Gerret Bartholomeuslaan
Rollandslaan 89
2015GD Haarlem

Route

Zaterdag 22 februari; Sneeuwklokjes- en akonieten; dagtocht naar Vorden en Wolfheze.

Na een paar rustige maanden in de tuin begint het toch weer te kriebelen. Zin om sneeuwklokjes en akonieten te bekijken in een parkachtige omgeving?

Wij vertrekken om 8.30 uur vanaf de Rollandslaan/ hoek Gerret Bartholomeuslaan in Haarlem naar de particuliere buitenplaats de Wildenborch in Vorden met onder meer een kasteel en koetshuis, en een uitgestrekte landschapstuin met parkbos. Elk jaar wordt de tuin het weekend van 22 februari opengesteld omdat uit de praktijk is gebleken, dat dan de sneeuwklokjes en akonieten uitbundig bloeien. Dat schouwspel willen we met eigen ogen nu wel eens zien.

Daarna rijden we naar kwekerij en tuin de Boschhoeve in Wolfheze waar we de lunch gebruiken en een rondleiding krijgen door de tuin. Het sneeuwklokjesfeest in de grote schuur (waarin ook de theeschenkerij en brocante zijn) in februari is een begrip onder kenners. Warme kleding wordt aangeraden. Wij gebruiken hier een uitgebreid lunchbuffet.

Om 16 uur rijden we weer naar Haarlem waar we zo rond 17.30 uur arriveren.

De kosten van deze dagtocht bedragen voor leden en één huisgenoot € 45,50 en niet leden € 52,50. De prijs is inclusief entree tuinen, koffie/thee in de bus, lunch en fooi voor de chauffeur. Indien u een dieet volgt, gelieve u dat bij opgave te vermelden. Omdat ik niet weet hoe groot de belangstelling zal zijn voor deze tocht en wij een minimum moeten hanteren van 35 personen, wordt u verzocht nog niet direct te betalen. Eind januari weet ik of er genoeg deelnemers zijn en krijgt u bericht of de tocht doorgaat.

Wilt u met deze tocht mee dan kunt u zich per e-mail of telefonisch opgeven vanaf maandag 12 januari tussen 19.30 en 20.00 uur bij Inge Retra: per e-mail inge(at)retra.nl of telefoon 023-5716182. Gelieve niet de voice-mail in te spreken als ik in gesprek ben maar probeer het later nog een keer. Voor overige voorwaarden zie onder Diversen bij Reserveren en Annuleren. Indien u op de dag zelf onverwacht verlaat of verhinderd bent, bel mij dan op gsm 06-30609505.

Inge Retra

Meer info:

Let op: nog niet direct betalen na opgave! Zie boven.