Zuid-Kennemerland

Presentatie Frans van Bussel - 'Bomen in herfst en winter'

Afdeling:

Zuid-Kennemerland

Datum:

16-11-2023


Kosten:

Gratis

Kosten lid:

Gratis

Locatie:

Kerk van de Nazarener
Zijlweg 218
2015CK Haarlem

Route

Op donderdag 16 november vertelt Frans van Bussel over ‘Bomen in herfst en winter’

Bomen vertellen ons vele verhalen: hoe ze groeien, hoe ze onderling communiceren, waar ze oorspronkelijk vandaan komen en wat ze voor ons betekenen. 
In deze presentatie lichten we een tipje van die sluier op. Daarnaast gaan we vooral in op de bomen in herfst en winter. Wat vertellen bomen in herfst en winter? Kale winterbomen tonen juist kenmerken die in andere jaargetijden niet of zeer moeilijk te zien zijn. Het blad verhult veel kenmerken. Winterse bomen hebben zich met prachtige vormen voorbereid op de winter en op het naderende voorjaar. Elke boom doet dat op zijn eigen unieke wijze. 
In deze lezing laten we u de herfst- en winterkenmerken in allerlei vormen en kleuren zien; veel inheemse bomen zullen de revue passeren. U leert die bomen herkennen aan hun kleurige bladeren, hun knoppen, knopstand schors, takkenkroon, lidtekens en nog veel meer. 
De herfst en winter zijn rijk aan vorm en kleur, als je er maar oog voor hebt.

Frans is voormalig docent Natuuronderwijs op de PABO, directeur NMC Zeist, oud-voorzitter KNNV,  IVN-natuurgids én verhalenverteller.

Locatie: Kerk van de Nazarener, Haarlem, Zijlweg 218 / hoek N208

Aanvang: 20:00 uur; zaal open vanaf 19:30 uur

Entree: gratis, met 1 introducé

Meer info:

Voor de lezing is er een extra algemene ledenvergadering inzake de benoeming nieuwe penningmeester. 

Wij zijn verheugd dat wij een kandidaat kunnen voorstellen die onze ad-interim penningmeester Yvonne Hassing wil opvolgen en wel Paul Ongenae. Paul is al geruime tijd lid van onze vereniging en beschikt volgens ons over de kwaliteiten om deze functie te vervullen. Wij roepen onze leden dan ook op om hun stem uit te brengen voorafgaand aan de lezing

NB: Alleen voor leden met eventueel een introducé.